Nos créations...
Les bruixes se pentinen

D'après le livre "La medicina tradicional i popular a la Catalunya del Nord" de Maite Barcons Reniu


Comédiennes : Maria Barcons, Gisela Bellsolà
Mise en scène : Monique Bellsolà

Deux sorcières, Maria-lluïsa et Maria-Joana se préparent pour le grand sabbat annuel qui réunit tous les sorciers et sorcières du pays.
Maria-Lluisa ajoute quelques herbes à sa potion, Maria-Joana tourne et retourne un ruban autour d'une amulette. Elles racontent leurs souvenirs et parlent d'avenir. Elles se disputent et se consolent. Elles chantent et dansent. Elles nous livrent quelques uns de leurs secrets et nous racontent la vie des sorcières au cours des derniers siècles.


L'écriture de la pièce s'est faite à trois mains avec Maïte Barcons, Maria Barcons et Monique Bellsolà.

És una obra teatral escrita a sis mans per, Maite Barcons-Reniu, Maria Barcons i Mònica Bellsola. Inspirant-se dels testimonis autèntics del treball de recerca universitari de Maite Barcons-Reniu: «La Medecina Tradicional Popular a la Catalunya del Nord» Editorial Trabucaire.

Aquest espectacle parla de dues bruixes que se preparen per anar al sàbat.

Els interprets són Gisela Bellsola i Maria Barcons

Gisela Bellsola, artista multifacètica, tot i que de ben jove va començar el teatre amb el «Groupe Théâtre Populaire de Perpignan», ben aviat es girà cap al cant, va ser una des les veus feminines de la Nova Cançó nord catalana i més tard es dedicarà al cant dels Trobadors del qual esdevé l’especialista. En aquesta obra hi interpreta una bruixa estrafolària que sempre cerca a escapar-se del món de la bruixeria. Maria Barcons, professora de català a l’ensenyament secundari, activista cultural, se dedica des de fa uns anys al rebrot del teatre popular en català a la Catalunya del Nord amb el teatre de la Corneille, «l’Amor i el Papagai» J.S.Pons, «Cremat l’home» Textos de J.P.Giné teatralitzats. Aquí se transforma una bruixa nerviosa i atípic obsessionada per una altra fetillera del sàbat.Sota la direcciò de Mònica Bellsola del Théâtre de la Corneille, artista i directora confirmada que s’ocupa activament del Teatre en català a la Catalunya del Nord, al seu actiu, «Un fil i una canya», «L’amor i el papagai», «Cremat l’home» Com també, espectacles per a infants amb Xavier Montserrat, «La Volada de l’Anton d’Eus», «El Rei Jan i el Drac», «La gallina xica».

 

Amb la col.laboració pels arranjaments musicals:

Philippe Dourou per «Les bruixes se pentinen»

Michel Maldonado per «El ball de la civada» , «la Santa Espina»

 


Retour
Mise à jour le : 05/01/2021 - © 2008 - pavu-paspris point net - Crédits photos : Pascal Guiblain - Optimisé pour : ie 6 & 7, Firefox, Safari et Opera - Nombre de visite : 112776   Se connecter